Що відомо про референдум

Білоруська опозиція займатиметься займатися процесом передачі влади. Про це повідомила довірена особа екскандидатки у президенти Світлани Тихановської Ольга Ковалькова у фейсбуці.

Важливо Масові протести в Білорусі: останні новини й що відомо – фото, відео

Ковалькова наголосила, що збереження влади у руках Лукашенка призводить до величезних збитків на підприємствах і впливає на добробут народу.

Каже нам, що привезе робітників з Росії, Китаю, України. Але це наша країна! Ми, народ Білорусі, потребуємо лише одного, що він нарешті пішов. Заявляємо, що діємо тільки в межах Конституції Білорусі,
– написала довірена особа Тихановської.

Також вона закликала громадян Білорусі розпочати процедуру анулювання повноважень депутатів Палати представників та депутатів місцевих рад.

Актуально Мета – нові вибори та передача влади, – Координаційна рада у Білорусі зібрала пресконференцію

Що відомо про Координаційну раду?

Координаційну раду створили опозиційні сили задля передачі влади у Білорусі. З діяльністю новоствореного органу можна ознайомитися на офіційному сайті.

Що відомо про протести у Білорусі: головне

  • Після президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко, у Білорусі почалися масові протести.
  • Силовики використовували світло-шумові гранати, сльозогінний газ, водомети й вогнепальну зброю. Понад 7 тисяч людей затримали, з них 600 подали заяви про насильство з боку міліції.
  • Після кривавих розгонів протестувальників протести поновилися з новою силою. До протестів у різних містах додалися ще й страйки на заводах та підприємствах.