Окрім того у цій справі проведено уже більше 200 інших процесуальних дій.

“Ви знаєте про те, що одній із осіб оголошувалося про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого статтею 296 ч.2 Кримінального кодексу України, — "Хуліганські дії, вчинені групою осіб", та ст.171 — "Перешкоджання професійній діяльності працівника засобу масової інформації". Особі, якій оголошено про підозру, судом обрано запобіжний захід у вигляді застави — близько 23 тисяч гривень”, – каже начальник Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

За його словами, міліція також проводить аналіз відеозаписів подій 18 травня, які представники преси передали МВС. Й наголосив, що журналісти можуть продовжувати надавати подібні відеозаписи міліції.

До слова, біля центральної прохідної будівлі МВС України зібралися кілька журналістів, які розбили намет. Прибули також співробітники представництва Єврокомісії в Україні та посольства США. Сюди вони закликають прийти усіх, для кого важлива свобода слова і верховенство права.

Нагадаємо, журналістку Ольгу Сніцарчук та фотокора Владислава Соделя 18 травня на мітингу "Вставай, Україно!" побив невідомий молодик. Згодом журналісти через соціальні мережі встановили, що це був раніше судимий Вадим Тітушко. Підозрюють, що його та ще кількох "бійців" найняли спеціально для того, щоб він вчинив бійку під час акцій.

Депутатка Олена Бондаренко повідомила, що підозрюваного уже допитали.

Щодо міліціонерів, які бачили бійку 18 травня, але не втручалися в неї, можуть розпочати кримінальне провадження.