Про це у прямому ефірі 24 каналу сказала кандидатка юридичних наук, експертка-кримінологиня Анна Маляр.

Читайте також: Зникнення та вбивство 11-річної Дарії Лук'яненко: усе, що відомо

"Також я не впевнена, що саме в цій конкретній ситуації встигли б врятувати дитину. Тому що по перших показах, які вже дав підозрюваний, ймовірно, що він діяв дуже оперативно", – зазначила експертка.

Проте перші години зволікання дійсно іноді коштують зниклій людині життя. У цій ситуації батьки пізно звернулися до поліції – близько другої години ночі. Весь цей час вони самотужки намагалися знайти дитину. Проблема ще в тому, що більшість громадян помилково вважає: треба чекати три доби, коли їхня близька людина зникла і тільки тоді звертатися,
– заявила Анна Маляр.

"Так було до 2012 року. З того часу вже змінений закон і з першої хвилини, коли ви не додзвонилися близькій людині – треба одразу звертатися до поліції", – додала кандидатка юридичних наук.

Що відомо про зникнення і вбивство Дарії Лук'яненко?

Дівчинка зникла у селищі Іванівка на Одещині ще 13 червня недалеко від місцевого ринку, коли саме прямувала на танцювальний гурток, проте пропала. Дарію шукали 6 днів і родичі до останнього сподівалися, що вона жива, адже наступного дня після зникнення вмикався телефон дівчинки.

Проте зниклу Дарію знайшли мертвою 19 червня у вигрібній ямі одного з подвір’їв Іванівки. Ймовірним підозрюваним у вбивстві дівчинки є місцевий молодий хлопець Микола Тарасов, який ніде не вчиться і не працює.

Ймовірний вбивця вже зізнався правоохоронцям у скоєнні злочину. Хлопець розповів, що спочатку душив дівчинку в коридорі, потім роздягнув, але нiбито нічого з нею не зробив. Згодом кинув тіло дитини у вигрібну яму, а речі дівчинки облив бензином і спалив.