У чому підозрюють чоловіка

Підозрюваний співпрацював з окупантами щонайменше з 26 березня 2019 року. Він забезпечував їх транспортом для проведення незаконних обшуків у будинках кримських татар та для конвоювання затриманих у СІЗО. Про це повідомляє прокуратура АР Крим та Севастополя.

Читайте також 42 роки загалом: у Росії винесли вирок 3 кримчанам у справі Хізб ут-Тахрір

Що відомо про затриманого українця

Підозрюваний з 2012 року обіймав посаду начальника управління транспорту та авіації державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз". Після окупації Криму Росією у 2014 році чоловік залишився працювати на підприємстві, хоча те захопила окупаційна влада.

Як повідомляє "Українська правда", підозрюваний – Федорян Микола Аурелович. До 2011 року він проходив службу на керівних посадах в органах МВС України. У 2011 звільнився в запас з посади заступника начальника МВС Криму.


Українця затримали біля Криму через співпрацю з окупантами

Що загрожує чоловіку

Прокуратура повідомила про підозру українцю у вчиненні державної зради, шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України. Його вже затримали правоохоронці. Суд вже обрав йому запобіжний захід – арешт із правом внесення застави у 1 мільйон 600 тисяч гривень. У прокуратурі АР Крим пояснюють, що "служителі Феміди врахували тяжкість злочину", тому призначили настільки велику суму застави.

Українцю загрожує ув'язнення на строк від 12 до 15 років. Якщо він не вийде на волю та не втече від покарання.


Підозрюваний надав транспорт окупантам для затримання кримських татар

Що відомо про справу "Хізб ут-Тахрір"

"Хізб ут-Тахрір" – це міжнародна ісламська організація яка публічно та вільно діє в країнах Європи та в США. Однак її діяльність заборонена у Росії. Окупаційна влада у Криму звинувачує кримських татар в участі в організації. У вересні російський суд визнав сімох жителів Криму учасниками "Хізб ут-Тахрірі". Кожен з них отримав покарання у щонайменше 13 років позбавлення волі.