Деталі про теракт, який стався ввечері 2 листопада у Відні, повідомив в ефірі 24 каналу посол України в Австрії Олександр Щерба.

Дізнайтеся більше Теракт у центрі Відня: все, що наразі відомо – відео 18+

Він зазначив, що станом на ранок вівторка, 3 листопада, відомо про 3 загиблих. Інформації щодо їх громадянства поки нема.

У зоні теракту, в одному з кафе було четверо українських студентів,
– повідомив Щерба.

За словами посла, українці не постраждали – з ними все добре.

Посол України в Австрії розповів про українських студентів: дивіться відео

Що кажуть в МЗС України

Там зазначили, що Посольство України в Австрії перевіряє, чи насправді серед постраждалих та загиблих немає громадян України.

"Радимо всім українським громадянам, що перебувають у Відні, не виходити з дому без нагальної потреби і не відвідувати центральні райони міста", – сказали в МЗС.

Також додали, що у разі, якщо українці потрапили у цю надзвичайну ситуацію, необхідно телефонувати на гарячу лінію посольства: +431479717252.

Теракти у Відні: що відомо

  • Приблизно о 20:00 2 листопада за місцевим часом у Відні почалася стрілянина.
  • Кілька злочинців, озброєних довгоствольною зброєю, відкрили хаотичний вогонь по людях, які сиділи за столиками у вуличних кафе і ресторанах. Крім того, нападники стріляли і в перехожих.
  • Поліцейські заявили про шість різних місць, де діяли терористи.
  • Окрім 3 жертв, щонайменше 18 людей отримали поранення.
  • Канцлер Австрії Себастьян Курц назвав інцидент терактом. Трагедія сталася перед початком локдауну в Австрії через епідемію коронавірусу.
  • Про свою причетність до нападів уже заявили джихадисти.