Про це повідомляє видання UA:Харків.

Читайте також: "Я від себе не втечу": "Топаз" заявив, що відмовився від участі в обміні заручниками

Зазначається, що за кермом автомобіля був адвокат "Топаза" Олександр Шадрін.

Суд відпустив Топаза на волю
Біля ізолятору заблокували авто "Топаза"/ Джерело: mediaport.ua

Суд відпустив
Люди, що заблокували авто, питала у "Топаза" про ставлення до Путіна / Джерело: mediaport.ua

24 канал писав, що Жовтневий районний суд Харкова випустив з-під варти Ігната Кромського 28 вересня. Таким чином суд задовільнив клопотання захисту антимайданівця. На оприлюдненому відео видно, як кілька авто перешкоджали машині з Кромським. Люди, які не дозволяли автомобілю покинути територію ізолятора, спитали "Топаза", чи визнає він свої дії злочином.

Хлопці, ви ж розумієте, у кожного свій погляд,
– відповів антимайданівець.

На запитання, чи підтримує він бойовиків на Донбасі, чоловік зазначив, що "в них своя ідея, в мене є дім свій". Також "Топаз" заявив, що засуджує дії президента Росії Володимира Путіна та проросійських бойовиків.

Автівка поїхала від ізолятору близько 19:00.

30 січня 2018 року суд визнав Гната Кромского винним у скоєнні низки злочинів та засудив його до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його визнали винним у скоєнні злочинів, передбачених за статтями Кримінального Кодексу про посягання на територіальну цілісність, масові заворушення та незаконне заволодіння транспортним засобом. 12 липня апеляційний суд Харківської області частково задовольнив апеляцію, подану захистом на вирок, проте у зміні термінів покарання суд відмовив.

Хто такий "Топаз"?
Кромський був одним з керівників так званої охорони "Антимайдану" під час подій на Євромайдані у 2013-2014 роках. Відомим став після того, як в мережі з'явилось відео російського пропагандиста Сергія Рульова, на якому той відзначився фразою "Топаз, дай команду!"

Дивіться відео, щоб згадати, хто такий "Топаз":