Про це він сказав в інтерв’ю російському виданню "Слон".

Ми з нетерпінням стежимо за цими обговореннями,
— сказав волонтер.

На його думкку, якщо Україна отримає американську зброю, на фронті серйозно зміниться співвідношення сил. Він також уточнив, якої зброї бракує українським воїнам.

Читайте також: Військова допомога Україні може зіграти на руку Путіну, — NYT

"Ми, наприклад, продаємо і продавали комплекси ППО. Але, слава богу, ні Росія, ні еленерівці-деенерівці поки не використовували авіацію активно. Так що так, у нас є і С-300, і "Бук", і "Тор" та інше. Але з танками, наприклад, ситуація сумніша. Наш "Оплот" — хороший танк, але для України він дорогий. Усі думають, що якщо у нас є завод Малишева, то ми можемо звідти вигрібати скільки хочемо. Але це ж не Радянський Союз. Заводу за техніку потрібно платити - він платить зарплату, податки, платить за комунальні послуги, закуповує сталь, в кінці кінців. Відповідно Міноборони має платити заводу живі гроші - не обіцянки і не векселі. Якщо ми заплатимо заводу векселями - завод заплатить векселями зарплати, і?.. Тому технічна допомога нам дуже потрібна, з бронетехнікою особливо", — наголосив Бірюков.

Читайте також: Біля Макіївки зафіксовано колону вантажівок з боєприпасами для "Граду", — ОБСЄ

Він зауважив, що на сході України обидві сторони зараз воюють застарілою технікою.

"Насправді на озброєнні армії Російської Федерації складається приблизно те ж саме, принципово нової техніки з боку сепаратистів ми не помітили. "Градами", "Ураганами", "Смерчами" луплять один в одного обидві сторони з ранку до вечора. Це все минуле століття, розробки 1960-1970-х років", — сказав радник Президента.

Нагадаємо, згідно з офіційними заявами, Адміністрація США не планує поставки озброєнь в Україну "в найближчому майбутньому", бо санкції "є найкращим засобом для здійснення тиску на Росію в конфлікті навколо України".

Водночас в оборонному відомстві США вже тривалий час вивчають можливостінадання Україні летальної зброї, і зараз це питання залишається "на столі".

15 американських сенаторів, які представляють обидві партії Конгресу, написали відкритого листа президенту США Бараку Обамі із закликом негайно надати Україні летальну зброю оборонного характеру.