Зам Кличка "розпустив" кулаки


Затримання Володимира Слончака / Фото Киев Оперативный

У Києві сталася класична історія: поліція зупинила Mercedes за незначне порушення ПДР, але завершилося все бійкою і затриманням. А все тому, що за кермом авто сиділа депутатка Київради Людмила Костенко, а пасажиром, який счинив конфлікт, виявився заступник Кличка – Володимир Слончак. Джентльмен-нахаба вирішив заступитися за даму-порушницю, спочатку "обклав" копів нецензурними словами, а потім вдарив одного з них. Розплата була швидкою і неминучою: Слончака одразу затримали, йому тепер загрожує до 5 років тюрми. А вже вдень Кличко звільнив зама з посади.

Хто такий Володимир Слончак Скандали з побиттям та підробкою документів

Фініш "справи Гандзюк"?


Протест під Офісом Президента / Фото 24 каналу

У Києві біля Офісу Президента відбувся черговий мітинг під гаслом "Хто замовив Катю Гандзюк?". Причина – протестувальники вважають, що генпрокурорка Ірина Венедіктова "розвалила" справу про вбивство Гандзюк і діє в інтересах замовників та організаторів злочину. Учасники акції при цьому намагалися дотримуватися карантинних обмежень: більшість була в масках і тримала дистанцію.

Трепак про справу Гандзюк Замовники і організатори вбивства можуть "накривати стіл"

"Карантинний" протест


Демонстранти в ТЦ Гонконга / Фото з соцмереж

У Гонконгу, як і в Києві, за правилами карантину провели акцію непокори тамтешні активісти. Вони були обережними, щоб поліція не мала щонайменших шансів звинуватити їх у навмисному порушенні закону. Нагадаємо, жителі Гонконгу вимагають, аби влада відмовилася розглядати закон про екстрадицію, який дозволить відправляти порушників на материковий Китай. Всі активісти були в масках, намагалися дотримуватися соціальної дистанції і не об'єднуватися у групи понад 4 людини, що нині суворо заборонено в Гонконгу. Що з цього вийшло – дивіться на фото.

Гідність сильніша за кулі Супрун про схожість між Україною та Гонконгом сьогодні

День "Нептуна"


"Нептун" мчить до цілі / Фото Міноброни

Українські військові провели навчальні стрільби з ракетного комплексу Р-360 "Нептун". Але тестування навмисно відбувалося з серйозними учбовими ускладненнями – з реальними радіоперешкодами для головки самонаведення ракети та з залученням авіації. Біля полігону працювали літаки Су-27, розкрили секрет у Генштабі ЗСУ.

А тим часом Росія стягує війська радіаційного та хімічного захисту на кордони з Україною

Борис поборов вірус


Борис Джонсон дає брифінг / Фото BBC

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон повернувся на службу після одужання від коронавірусу. Епатажний політик, який ще зовсім недавно говорив, що проблема COVID-19 перебільшена, подякував британцям за дотримання карантину, повідомляє DW.

Історія питання Джонсон та "стадний імунітет": як прем’єр повірив у COVID-19

Борис Джонсон запевнив, що уряд контролює ситуацію, але попередив співгромадян, щоб вони не розслаблялися, бо до повної перемоги над вірус ще далеко.

Фото 26 квітня "Карантинне" вітання Зеленського, огірковий протест і "привид" Грети Тунберг