main logo

БК Запоріжжя

Український баскетбольний клуб із Запоріжжя, заснований 2014 року. БК "Запоріжжя" був створений напередодні сезону 2014/15. Клуб отримав таку назву через те, що його головною метою були розвиток і популяризація міського баскетболу у Запоріжжі, а ставку зроблено на місцевих гравців. Головним тренером команди став Єгор Большаков, тренером - Кирило Вікторов.

Основу складу новоствореного колективу склали вихованці ДЮСШ-12, які до цього мали досвід виступів у Першій лізі і чемпіонаті Запоріжжя, до них долучилося кілька досвідченіших вихованців, що вже залучалися до ігор за "Ферро-ЗНТУ".

Гравці тренувалися на професійній основі – двічі на день. Переважна більшість гравців була студентами, тож перше тренування проводилося перед парами, а друге після їх закінчення. Завданням клубу, яке окреслив головний тренер, було "давати бій супернику у кожній окремо взятій грі".

БК "Запоріжжя" встиг провести у чемпіонаті 18 ігор, в яких здобув 9 перемог, а 9 матчів програв і перед зняттям з чемпіонату посідав 4-ту сходинку в турнірній таблиці.