Таке рішення Блумберг прийняв після невдачі на масштабних внутрішньопартійних голосуваннях. Про це інформує Bloomberg.

Актуально: Вибори президента США: хто переміг на праймеріз у супервівторок

Я завжди вірив, що перемога над Дональдом Трампом починається з об'єднання з тим кандидатом, у якого найбільше шансів зробити це. Після вчорашнього голосування стало ясно, що таким кандидатом є мій друг і великий американець Джо Байден,
– повідомив Блумберг.

Увага! Наразі колишній віцепрезидент США Байден випереджає свого заснованого суперника в боротьбі за участь у виборах президента США від Демократичної партії Берні Сандерса після "супервівторка".

Що таке "Супервівторок"? Вівторок на початку лютого або березня в рік президентських виборів у США, коли в більшості штатів проходять попередні вибори (праймеріз). "Супервівторок" є визначальним для багатьох кандидатів, він також демонструє головні шанси на майбутнє обрання представником від своєї партії.

Раніше: Вигнати Трампа з Білого дому: Блумберг готовий витратити мільярд доларів на кампанію

Що відомо про Майкла Блумберга:

  • Статки Майкла Блумберга оцінюються в 52 мільярди доларів. Це майже у 17 разів більше, ніж статки Дональда Трампа (3,1 мільярда доларів).
  • Блумберг був банкіром на Волл-стріт, а потім заснував агентство фінансових новин, яке має його ім'я. Він жертвує мільйони доларів на проєкти у галузі освіти та медицини.
  • Блумберг спочатку підтримував демократів, але став республіканцем, щоб висунути свою кандидатуру на пост мера Нью-Йорка в 2001 році. Тричі переобирався на цю посаду і тільки у 2018 році відновив своє членство у Демократичній партії.
  • Він вважається помірним демократом і виступає за участь США у міжнародних угодах по контролю за кліматом. Блумберг також підтримує рух за контроль над продажем вогнепальної зброї.