Яременко 1 листопада сам заявив про те, що складає повноваження глави парламентського комітету із зовнішньої політики. Все через скандал довкола його інтимної переписки з повіями під час роботи у Раді.

Читайте також: Богдан Яременко втрапив у секс-скандал: що відомо про нардепа від "Слуги народу"

Втім тоді Верховна Рада не змогла ухвалити постанову. Все через те, що парламентарі так і не дійшли згоди щодо того, хто очолить комітет замість Богдана Яременка.

Звільнення Богдана Яременка та призначення на його посаду Олександра Мережка розглядалося у стінах парламенту єдиною постановою. Сам Яременко вже відреагував на своє звільнення.

Тепер більше часу лишатиметься на справи округу. Звичайно ж радий за Олександра Мережка, маю враження про нього як про гідну, фахову і хорошу людину,
– написав у фейсбуці парламентар.

Попри те, що Яременко – більше не голова комітету, він залишився його членом.

Хто такий Олександр Мережко?Олександр Мережко – український правознавець, доктор юридичних наук. Був одним з членів команди кандидата на посаду президента України Володимира Зеленського.

Згодом балотувався і сам – під 85 номером у списку "Слуги народу", з якою пройшов до Верховної Ради України. Був членом іншого комітету – з питань правової політики. Також є членом постійної делегації України в ПАРЄ.

Що відомо про скандал з Яременком?

  • 30 жовтня журналісти опублікували листування Яременка з повіями у стінах парламенту. Зокрема, депутат цікавився вартістю інтимних послуг у листуваннях.
  • Яременко назвав це листування свідомою провокацією і звинуватив ЗМІ у втручанні в особисте листування. Але через кілька годин зізнався, що збрехав про провокацію, натомість вибачився перед сім’єю, фракцією та президентом.
  • 31 жовтня Яременко виступив з трибуни парламенту та назвав кримінальним злочином те, що журналісти оприлюднили його приватне листування.
  • У "Слузі народу" спершу не планували карати Яременка, але згодом глава фракції Давид Арахамія назвав 3 виходи з ситуації: зняття нардепа з посади глави комітету, виключення з фракції, добровільна відмова від депутатського мандата.
  • 1 листопада фракції – "Європейська Солідарність", "Голос" та "Опозиційна платформа – За життя" – заявили, що вимагають покарання для Яременка.
  • Врешті того ж дня Яременко заявив про те, що складає повноваження глави парламентського комітету із зовнішньої політики.