Свій лист Антоненко опублікував на своїй фейсбук сторінці. Також він оприлюднив його скан-копію.

До теми Вбивство Шеремета: Антоненка знову залишили під вартою

Лист Андрія Антоненка (оригінал тексту)

Слава Україні!

Банжуріще всім!

Маю що сказати…..

Ну що, ось вже дев’ять місяців мене тримають за ґратами. Тримають НІ-ЗА-ЩО!

Тупо НІ-ЗА-ЩО!

Цей факт і так вже всім відомий добре. Я просто констатую часовий термін. Це просто капець.

Доказів, як не було, так і нема, що логічно, оскільки я, як і інші, не маю жодного відношення до цієї трагедії.

Але, чи не дивлячись на це, мене все одно тримають у в’язниці.

Окрім слова "бєзпрєдєл" більше нічого сказати.

Тим не менше я тримаюсь. Не здаюсь. Боротьба триває!

Дякуючи вашій, друзі, побратими, посестри і всі небайдужі, підтримці, палаючим фаєрам, гарячим серцям, вашій титанічній праці на волі, я відновлюю свої сили, підтримую бойовий дух та налаштовуюсь на перемогу.

До зустрічі в суді!

Іду на Ви

Riff

Важиво У справі про вбивство Шеремета обрали склад присяжних

Антоненко та справа Шеремета: коротко

  • Музиканта та колишнього бійця Сил спеціальних операцій Андрія Антоненка правоохоронці затримали 12 грудня 2019 року. Окрім нього, того ж дня було затримано і лікарку та волонтерку Юлію Кузьменко, а також військова медсестра Яна Дугарь.
  • Їх назвали підозрюваними у справі вбивства журналіста Павла Шеремета у 2016 році. Мовляв, організатором був Антоненко (потім слідство переглянуло його роль у справі), Кузьменко підкладала вибуховий пристрій під авто журналіста, а Дугарь фотографувала камери відеоспостереження біля місця вбивства Шеремета.
  • Сім місяців Кузьменко перебувала під вартою, її відпустили у серпні 2020-го. Яну Дугарь спершу посадили під домашній арешт, а згодом відпустили під заставу. Гроші на заставу за декілька годин зібрали небайдужі українці. Антоненко перебуває під вартою від грудня 2019 року.
  • 22 травня слідство у справі ймовірних виконавців вбивства було завершено. Пізніше їхнім захисникам обмежили час для ознайомлення зі справою до 14 серпня. Розслідування щодо замовників виокремлено в іншу справу та триває.
  • Нещодавно фігурантам вручили обвинувальні акти. Адвокат Дугарь зазначив, що це відбулося з порушеннями. Зокрема не було відкрито всі оригінали експертиз й інших матеріалів, а також без оцінки доказів сторони захисту.
  • Усі затримані заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним. На їхній захист стали активісти.