Віктор Солтис служив у 131-му розвідальному батальйоні ЗСУ. Він родом із села Володимирівка Кропивницького району. Про це повідомляє пресслужба Кіровоградського обласного військового комісаріату і пресцентр Вінницької ОДА.

Актуально Кров заливала обличчя, – медик розповів про поранення військових на Донбасі

Водночас старший солдат Андрій Ведешин загинув близько 09:30 ранку у районі села Піски під час евакуації з поля бою у гелікоптері. Він служив за контрактом у травні 2017 року. Загиблий проживав разом з батьками у селі Кинашів Тульчинського району на Вінниччині.

В українського героя залишились матір, брат та 8-річна донька. Попередньо поховання планується 12 березня у рідному селі Кинашів.

Що відомо про деталі бою у Пісках

Проросійські бойовики влаштували потужний обстріл українських військових у Пісках і під Авдіївкою. Зокрема, окупанти били з артилерії. У результаті підбили вантажівку ЗСУ ГАЗ-66. За уточненими даними штабу ООС внаслідок обстрілу 2 українських військових загинули та ще 11 зазнали поранень.

Важливо! Загалом на Донбасі у 2020 році загинули вже 23 українські воїни. Зі списком решти загиблих можна ознайомитися за цим посиланням.

Що відомо про поранених

  • Головний лікар Обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко розповів, що кров заливала обличчя бійців, коли їх привезли у лікарню.
  • У 39-річного водія Сергія при госпіталізації діагностували контузію, акубаротравму, розрив слухового проходу. Він родом із Херсонської області. І раніше був у зоні АТО.
  • Іншому постраждалому – 33-річному старшині Дмитру осколок пробив око. У нього також діагностували поранення грудної клітки, живота, лівого плеча, передпліччя, кисті та стегна. У лікарню його привезли із закривавленим обличчям. Офтальмологи провели складну операцію, щоб врятувати бійцю око.

оос війна на донбасі
Мапа окупованого Донбасу / Інфографіка 24 каналу