Про перенесення обстрілу, яким бойовики вже другий тиждень погрожують Україні, розповів "офіційний представник народної міліції" донецьких бойовиків. Про це пише 24 канал.

Цікаво Вас чекають Жадан і жмеринська лікарня: військові знову висміяли Пушиліна через його заяви

Бойовики заявляють, що збираються атакувати українські позиції о 10 годині ранку 9 вересня. Вони, мовляв, планують знищити "незаконні споруди" на позиціях ЗСУ.

Тоді Денис Пушилін закликав командування ООС відвести з цих позицій військових, бо бойовикам "не потрібні зрив перемир'я і провокації". Втім вже 6 вересня вони й без попередження двічі обстріляли українські позиції.

Після попередніх погроз бойовиків 24 канал звернувся за коментарем до пресслужби Об'єднаних сил. Там нам пояснили, що коментувати заяв "всяких-там бойовиків" не будуть.

Та потім заяву Пушиліна прокоментував особисто командувач ООС Володимир Кравченко. Цього разу в штабі зазначили, що в них наразі немає жодної реакції.

Коротко про заяву Пушиліна й реакцію на неї:

  • Ватажок донецьких бойовиків Денис Пушилін раніше оголосив про те, що частково контрольовані ним збройні формування в понеділок, 7 вересня, обстріляють українські позиції поблизу Горлівки. Він видав відповідний "указ" про обстріл укріплень ЗСУ.
  • Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що президенту вже відомо про провокацію, а з цієї нагоди скликають термінову зустріч ТКГ. Поки вона такі не відбулася.
  • Згодом відреагували й у штабі ООС. Його начальник Володимир Кравченко заявив, що коли бойовики підуть на провокацію, українські військові відкриють вогонь у відповідь.
  • Зранку 7 вересня українські військові на бойових позиціях очікували на провокацію бойовиків, але ті так у наступ і не пішли.