Про завершення масштабного бою повідомили у штабі ООС.

Зверніть увагу: Наступ бойовиків біля Золотого: у мережі з'явилося відео обстрілів бойовиків

Що відомо про атаку бойовиків

  • Війська окупанта розпочали наступ на українські позиції о 5 ранку 18 лютого. Бойовики стріляли поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.
  • За словами редактора "Цензор.нет" Юрія Бутусова, війська окупанта гатили зі всіх видів зброї, зокрема застосовували артилерію калібру 152 міліметрів, міномети 120 міліметрів.
  • ЗМІ повідомляли про спроби бойовиків просунутися через лінію розмежування. Однак у штабі запевнили, що після завершення атаки українські позиції залишаються під контролем Збройних сил.
  • Завершення бою зафіксували о 10:24. Внаслідок ворожих обстрілів українська сторона зазнала втрат. Загинув один військовий, троє українців отримали поранення, двоє – контуження. У ворога: 4 загиблих, 6 поранених.
  • У штабі додали, що підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь на атаку бойовиків.
  • Бойові дії на фронті стали наймасштабнішими від 2018 року.

Зверніть увагу! Першим про активізацію військ окупанта повідомив журналіст Юрій Бутусов. Вже згодом у штабі та в Зеленського відреагували на обстріли.

Про що говорили на брифінгу РНБО

Брифінг РНБО щодо ситуації в Золотому: дивіться відео

Як відреагував Володимир Зеленський

Президент заявив, що у п’яту річницю Дебальцівської трагедії бойовики влаштували цинічну провокацію. Бій поблизу Золотого – це спроба зірвати мирний процес на Донбасі. На брифінгу РНБО Володимир Зеленський запевнив, що провокація бойовиків не вплине на курс, яким іде Україна.

Що говорять місцеві жителі

  • Радник голови Луганської ВЦА Віталій Шведов розповів про ситуацію на Донбасі. "Кулі долітали до Золотого. У Новотошківці попадання у житловий масив, зруйноване житло. Ось таке розведення і режим тиші, і для ЗСУ миротворча команда "наблюдать, не отвечать", – написав Шведов.
  • Місцеві жителі зазначають, що стріляти почали ще приблизно о 22:00 17 лютого. Про це в коментарі "Громадському" повідомила фельдшерка Лілія Швець, яка мешкає у Трьохізбенці, що біля Кримського. "Ми з чоловіком медики на ногах з 12 ночі. У людей почалися панічні атаки, інсульти, то ми їздимо по селу. Нині не так сильно у нас тут чути, здалеку вибухи. Але такого вже давно не було", – розповіла жінка.

Обстріли бойовиків на Донбасі: дивіться відео

Поблизу Золотого відбувся масштабний бій / Google Maps

Дивіться відео – бойовики атакували позиції біля Золотого: