Про це заявив нардеп, очільник Центру військово-політичних досліджень, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Зокрема, серйозну тривогу командування окупантів викликала втрата кількох ділянок оборони і спостережних пунктів на своїх позиціях в районі Калинове, Михайлівки, Бахмутськой траси, де просування ЗСУ (в нейтральній смузі і в районах, які по Мінським угодами повинні контролюватися ЗСУ), склало від 350 метрів до 1,5 кілометра.

Читайте також: В "ДНР" зафіксували жорстку нестачу ліків: окупанти бояться спалаху холери

Командування бойовиків зажадало від підлеглих формувань "безумовного" утримання позицій, а також вжити "комплекс заходів" по відновленню контролю за втраченими позиціями.

Окрім того, окупанти констатували суттєве скорочення ЗСУ дистанції ефективного ведення вогню, на окремих ділянках українські військові скоротили дистанцію з 800 метрів до 300-400 метрів. І тепер, в ході перестрілок, українські війська мають можливість без застосування забороненого озброєння дострілювати до позицій бойовиків.

Читайте також: В "ДНР" почали боротись із "чорними копачами" з Росії

"Командири частин окупантів посилалися на цілий ряд труднощів – неможливість утримувати певні для їх підрозділів ділянки оборони обмеженою кількістю особового складу, браком боєприпасів, спорядження, а також низький рівень оснащення і озброєння підлеглих підрозділів", – додав Тимчук.