"Після захоплення мене привезли на так звану гауптвахту в колишнє управління СБУ на вулиці Щорса. Там утримувались наші військові, кіборги. Добровольців і ЗСУшників тримали окремо. Але я був з бійцями ЗСУ. Поки я був на гуаптвахті, то зрозуміло, що це людина без всяких прав і свобод. Вони намагаються дотримуватися якоїсь законності і згодом відкрили кримінальну справу. Мене взяли в полон в лютому, а справу відкрили 4 квітня і вивезли в ізолятор тимчасового тримання", – розповів боєць телеканалу ZIK.

Читайте також: Український журналіст описав поведінку російських пропагандистів під час обміну полоненими

За словами колишнього заручника, під час утримання бойовики не брали його на роботи з укріплення позицій, бо він місцевий і міг втекти. Водночас, за словами Чуднєцова, його вивозили в Донецький аеропорт, аби він допомагав витягувати з під завалів українських військових.

"Завали розбирало МНС, в них була техніка, ми просто допомагали діставати тіла. А їхні так і залишились лежати в іншому терміналі. Ми витягнули десь 12-18 тіл кіборгів. А бойовики називали казкову кількість загиблих. А цей термінал тримали понад 70 бійців. Так порахували, що витягнули всіх", – відзначив боєць.

За словами колишнього заручника, більшість загиблих бійців їм не вдавалося ідентифікувати через відсутність документів.

Нагадаємо, бійця "Азова" Євгена Чуднецова "ДНР" засудила до 30 років колонії суворого режиму.