ЗМІ, які оприлюднили таку інформацію, Сєнкевич назвав "рупорами ОПЗЖ". Він переконаний, що поява таких повідомлень, – робота його політичних опонентів. Про це він розповів в ефірі ТРК МАРТ.

Тим часом Мертві з живими в одній палаті: Степанов відреагував на ситуацію в лікарні Одеси

Сьогодні в новинах на одному з каналів, не буду робити йому рекламу, скажу лише, що це "рупор ОПЗЖ", з’явилась відверто брехлива й перебільшена інформація. Я не думав, що мої опоненти можуть дійти до таких провокацій і маніпуляцій на таку вразливу тему. Але вони продовжують вибори, досі не визнали свою поразку. У нас з киснем справді є деякі питання в окремих лікарнях, але всіх їх зараз уладнують,
– сказав Сєнкевич.

Окрім того, за словами мера, в місті збираються невдовзі відкрити ще 150 точок кисню. Також до кінця року планується, що в лікарнях Миколаєва обладнають 750 додаткових ліжок для хворих на COVID-19, а 84% від всіх ліжок в місті нібито підключать до кисню.

Про які бійки за кисень йдеться:

  • ЗМІ написали, що в деяких лікарнях на Миколаєві вже зайняті всі місця для хворих коронавірусом, критично не вистачає кисню і медперсоналу, а ситуація при цьому погіршується з кожним днем.
  • "Я нічого не можу сказати поганого про медперсонал. Вони роблять те, що можуть. Але їх мало. А хворий не розуміє, він кричить, у нього істерика, йому погано, а кисню на всіх немає. Часом дихали кілька людей по черзі по 10-15 хвилин від однієї точки. Якщо хтось затримував маску на хвилину, то і до рукопашної доходило", – цитували у матеріалах слова нібито однієї з пацієнток.

Яка ситуація з коронавірусом на Миколаївщині

  • У регіоні станом на 3 грудня зафіксували вже 19 894 випадки COVID-19. За останню добу додалося 446 нових інфікувань.
  • Загалом від коронавірусу в області вже одужали 7 193 людей (за останню добу – 909), а померли від інфекційних ускладнень – 323 людей (за минулу добу 7).