Сім'ї по всій Британії зможуть сформувати "різдвяну бульбашку" з двома іншими сім'ями протягом 5-денного вікна у святковий період. Про це повідомляє Sky News.

Читайте також У Великій Британії невдовзі можуть ввести "ковідні" паспорти: що це за документ

У період з 23 по 27 грудня люди зможуть зустрітися з цими 2 іншими сім'ями у своїй бульбашці. Зробити це можна у приватному будинку, храмі, відкритому громадському місці. Однак бульбашку з 3 сімей не можна потім розширити чи змінити.

Обмеження на поїздки по всій Британії також знімуть на 5 днів. Люди зможуть подорожувати між країнами або між регіонами з різними рівнями коронавірусної небезпеки.

Жителі Північної Ірландії матимуть можливість подорожувати ще 1 день по обидві сторони 5-денного вікна, аби дозволити собі перельоти.

Міністр уряду Майкл Гоув, який головував на нараді з приводу послаблення обмежень, зазначив, що Різдво цього річ буде не таким, як у минулі роки.

Але всі уряди погодилися, що ми повинні збалансувати необхідність захисту громадського здоров'я з тим, щоб також дозволити людям бути зі своїми близькими,
– наголосив Гоув.

Напередодні прем'єр Борис Джонсон оголосив про свій зимовий план боротьби з коронавірусом.

Коронавірус у Британії: основне

  • Станом на 24 листопада коронавірус виявили у 1 538 794 жителів Великої Британії. За останню добу недугу підтвердили у 11 299 людей.
  • Від початку епідемії COVID-19 померли 55 838 хворих, зокрема 608 – протягом 23 листопада.