Британія ще не встигла оговтатися від шторму Кіара, як з 15 лютого країну накрила нова стихія – шторм Денніс. Про це інформує Британська метеорологічна служба.

Читайте також: У Стамбулі обвалилася семиповерхівка, жертв дивом вдалося уникнути

Проливні дощі розпочалися у країні у ніч на 16 лютого. Вони супроводжувалися сильними поривами вітру. Який розганявся до 140 кілометрів за годину. Внаслідок цього затоплено багато автодоріг.

Повені порушили залізничне та авіаційне сполучення. У міжнародному аеропорту Хітроу скасували десятки авіарейсів.

британія
Внаслідок шторму Денніс у Британії значні затоплення / Фото DW.com

Жертвами стихії вже стали четверо людей. На східному узбережжі Британії у морі знайшли тіла чоловіків, які потонули під час шторму. Про третю жертву – 60-річного чоловіка – повідомляє Metro.co.uk. Також загиблою вважають жінку, яка зникла під час повені напередодні.

Британське Міноборони залучило військових для надання допомоги в найбільш постраждалих районах. Зокрема, у Західному Йоркширі. Уздовж річки Уз у Йорку мішки з піском використали як дамбу.

шторм
Майже у тисячі населенених пунктів оголошено про підвищену небезпеку / Твіттер I Loves The 'Diff

Зачепив шторм Денніс і територію Шотландії. Там для руху автомобілів перекрили всі мости через річки Форт і Тей.

Загалом про підвищений рівень небезпеки попередили майже у тисячі населених пунктів. В Англії діє приблизно 600 попереджень про загрозу повеней. Крім того, десятки загроз оголошено в Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії. Про це інформує DW.

За словами міністра охорони довкілля Джорджа Юстіса, що Денніс завдасть серйозніших наслідків, ніж шторм Кіара. Однак наразі планів оголошення надзвичайної ситуації на національному рівні немає.

британія
Затоплені літаки / Твіттер Stansaid Airport

Британію накрив шторм Денніс: дивіться відео

Зверніть увагу! З 9 лютого у країнах Європи лютував потужний ураган Кіара. Річки виходили з берегів, знеструмленими тривалий час залишалися сотні тисяч міст, скасовували авіарейси. Щонайменше 7 людей загинули внаслідок стихії.