Коли Монро лише прийшов у дизайн, то зрозумів, що світло – це такий же матеріал як дерево чи скло. А отже, з його допомогою можна втілити будь-які ідеї.

"Поле світла" – це найвідоміша робота Монро. Це тисячі акрилових трубок та скляних кульок. Кожна "стеблина" з'єднана оптоволокном із єдиним джерелом світла. Вдень поле спить. Але з настанням сутінків – розцвітає ніжним мерехтливим сяйвом.

На створення інсталяції художника надихнула подорож до Австралії. Там він став свідком того, як після дощу гола випалена земля ожила та вкрилася первоцвітом. Такі ж метаморфози відбуваються і з роботами Монро.

Читайте також: Художник-самоучка, який змінив світ живопису

Британець обожнює експериментувати. Зі звичайних пластикових пляшок він створює фантастичні водяні вежі. А з компакт-дисків – переливчасте море на звичайному газоні.

"Дощ зі світла" – ще одна знаменита робота майстра. Інсталяція під склепінням Солсберійського собору складається з двох тисяч кришталевих краплин. Спадаючи каскадом донизу – вони розсіюють тендітні промені світла.

Інсталяції, від яких перехоплює подих, принесли дизайнеру всесвітню славу. Адже Монро не просто майстер створювати казкові світи. Це людина, яка підкорила світло.