Про інцидент у столиці Бельгії повідомляють одразу кілька місцевих видань. Зокрема, La Derniеre Heure, Het Nieuwsblad.

Читайте також У Європарламенті відхрестилися від французьких депутатів, що поїхали в окупований Крим

За інформацією прокуратури, секс-вечірка відбулася 27 листопада на одній з центральних вулиць Брюсселя поблизу штаб-квартири столичної поліції.

Правоохоронці затримали 25 її учасників. Більшість з них були чоловіками. Їх оштрафували за порушення карантинних обмежень, впроваджених через коронавірус.

Коли поліція прибула, учасники вечірки були майже голі та грали у гру.

Цікаво, що на вечірці також були присутні кілька дипломатів і член Європейського парламенту. Євродепутат начебто пробував втекти через жолоб на даху, однак поліція все ж змогла його арештувати. Поліцейські також виявили у будинку наркотики.

За інформацією ЗМІ, затриманий є одним із засновників "Фідес" – партії прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Медіа припускають, що мова може йти про Йожефа Саєра, який несподівано подав у відставку 29 листопада.

Зверніть увагу Депутати на Закарпатті після присяги нібито заспівали гімн Угорщини: деталі скандалу – відео

Що відомо про партію "Фідес"?

Це одна з двох найбільших політичних партій Угорщини. Створена 30 березня 1988 року. За своєю ідеологією є правоцентристською та консервативною. Є членом Європейської народної партії та Центристського демократичного інтернаціоналу. Лідер партії Віктор Орбан є прем'єр-міністром країни.