Юрченко не подав заяви, щоб скласти мандат

Один факт корупції у політсилі не означає, що усі нардепи з цієї фракції – хабарники. Про це голова Верховної Ради повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, інформує 24 канал.

До теми Зе-корупціонер Юрченко: чого не хоче бачити Зеленський?

Якщо ми говоримо, з якої фракції – тут, насправді, неважливо для мене, як для голови Верховної Ради, і як для людини: з будь-якої фракції корупціонер – є корупціонер,
– заявив Разумков.

Спікер також зазначив, що народні обранці навряд, чи ставатимуть на захист Юрченка. Разумков повідомив, що підозрюваний нардеп заяви про складення повноважень не подавав.

Вчинок Юрченка завдав шкоди репутації "Слуги народу"

Вчинок Юрченка, наголосив голова Ради, завдав неабиякого удару по "Слузі народу".

Це не означає, що всі такі. Але в рамках виборчої кампанії буде використовуватися і опонентами "Слуги народу". Але, наскільки я знаю, фракція "Слуга народу" засудила ці дії. І іншого сприйняття цієї ситуації об'єктивно бути не може,
– сказав Разумков.

Головне про справу Олександра Юрченка:

  • НАБУ 15 вересня опублікувало відео, на якому детектив під прикриттям передає 13 тисяч доларів помічнику Юрченка. Ймовірно, що хабар посередник мав передати своєму керівнику.
  • Це начебто був аванс за внесення змін у законодавство про побутові відходи. Загалом до цієї суми мали додати ще 200 тисяч доларів.
  • Детективи НАБУ оголосили підозру помічнику нардепа. Його взяли під варту з можливістю внесення застави, яку, до слова, за чоловіка відразу сплатили, тож він на волі.
  • 17 вересня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру для самого нардепа Юрченка. Того ж дня парламентаря виключили з фракції "Слуги народу" в Раді.
  • Дії нардепа суворо засудив президент Зеленський. Він вважає, що якщо той винен, то "має сидіти".
  • Сам Юрченко не з'явився до Вищого антикорупційного суду, де йому мали обрати запобіжний захід. Нардеп каже, що контактував з хворим на коронавірус, отож чекає на результати тесту.