Таку думку в ефірі 24 каналу висловив політолог та експерт з управління репутацією Борис Тизенгаузен. Він зазначив, що справа може дійти до Верховного Суду, адже Трамп не має наміру віддавати перемогу.

Читайте також У США боротьба особистостей, а не стратегій, – політолог

За словами політолога, у Верховному Суді – 6 прореспубліканських та 3 продемократичних суддів. Тому перевага у Трампа, однак треба розуміти, що суд у США – це не суд в Україні, там не можна прийняти "правильне" рішення, це серйозно карається, сказав експерт.

Приріст голосів за Байдена

Однак щодо голосування поштою можна часткового погодитись з Трампом, вважає Тизенгаузен. Це пов'язано з різким приростом голосів за Байдена, сказав експерт з управління репутацією.

Можна припустити, що тоді почали підрахунок у великих населених пунктах, які традиційно голосують за демократів, однак з цим потрібно розбиратись. Річ у тім, що в США прецедентне право, тобто далі суди самі будуть вирішувати, як вони будуть розглядати конкретні бюлетені,
– зауважив Борис Тизенгаузен.

Коротко про вибори президента США

  • 3 листопада відбулось голосування за президента США, проте підрахунок голосів триває досі. На президентське крісло претендують чинний президент Дональд Трамп і ексвіцепрезидент Джо Байден.
  • Згідно з опитуваннями, які відбулись перед голосуванням – найбільші шанси на перемогу є кандидат від демократів Джозефа Байден. Водночас Дональд Трамп не погоджується, він переконаний, що голосування поштою призведе до фальсифікацій.
  • Так чинний президент США хоче достроково розпочати другий термін, не дочекавшись результатів виборів.