Крім цього, парламент додатково спрямував на боротьбу з коронавірусом ще 10 мільярдів гривень. Про це Кирило Тимошенко розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Читайте також Укравтодор отримає ще 10 мільярдів на ремонти доріг у 18 областях

Він наголосив, що бюджетні кошти з ковідного фонду не спрямовували на дороги. І назвав 3 джерела грошей, які витратили на ремонт та будівництво:

  • гроші Дорожнього фонду;
  • кредитні гроші, коли Укравтодор укладає кредитні контракти з міжнародними інституціями;
  • гроші, які було виграно в Стокгольмському арбітражі.

Так, справді, якусь частину з них було спрямовано до Загального фонду, але ніхто не забирав їх з боротьби з коронавірусом,
– відзначив заступник керівника Офісу Президента.

Частина грошей з ковідного фонду досі не витрачена, – Тимошенко

Тимошенко також додав, що "коронавірусні" гроші планувалися окремо, і частину з них не витрачено досі.

За його словами, це сталося з різних причин. "Десь у цьому немає необхідності, десь тендер не провели, десь справді за цими позиціями наразі необхідності їх витрачати немає, Кабінет Міністрів перекидає їх на інші позиції", – пояснив він.

Крім цього, 17 листопада Верховна Рада виділила додатково 10 мільярдів гривень Фонду боротьби з коронавірусом для збільшення запасу.

Що таке ковідний фонд?

Фонд боротьби з COVID-19 було створено Верховною Радою. Для цього скоротили видатки бюджету-2020 на 49 мільярдів гривень, долучили туди допомогу іноземних партнерів, а саме – транш від МВФ, кошти Євросоюзу та США.

Всього у фонд змогли зібрати майже 66 мільярдів гривень.