Немає жодних доказів, що будь-яка система голосування знищила чи втратила бюлетені з голосами або ж змінювала їх. Про це мовиться в заяві, опублікованій на сайті Агентства з питань кібербезпеки й безпеки інфраструктури (CISA).

Цікаво Вибори президента США: Трамп виграв Аляску, але позицій Байдена це не похитнуло

Ми знаємо про існування багатьох необґрунтованих претензій і можливостей для дезінформації щодо процесу наших виборів. Та ми можемо запевнити вас, що маємо максимальну впевненість у безпеці та цілісності виборчого процесу,
– мовиться в заяві.

Також підписанти заявляють, що вибори 3 листопада 2020 року були найбезпечнішими в американській історії. Всього під заявою підписалися керівники трьох органів:

  • Виконавчого комітету урядової координаційної ради з питань виборчої інфраструктури (GCC),
  • Агентства з питань кібербезпеки й безпеки інфраструктури (CISA),
  • Координаційної ради сектору виборчої інфраструктури (SCC).

Що цьому передувало

  • У США 3 листопада 2020 року відбулися президентські вибори. Як стверджують американські ЗМІ, за їхніми результатами вже в січні 2021 року новим президентом стане кандидат-демократ Джозеф Байден.
  • Втім, з цим категорично не погоджується чинний глава держави Дональд Трамп, який, схоже, програв вибори. Він стверджує, буцімто в нього вкрали 3 мільйони голосів та обіцяє судитися через результати виборів.