Спочатку проєкт бюджету має затвердити уряд

У Міністерстві фінансів обіцяють незабаром оприлюднити офіційну позицію щодо напрацьованих позицій з МВФ. Про це Марченко повідомив Інтерфакс-Україна.

До теми Без доступу до грошей: як і коли українці відчують відсутність співпраці з МВФ

Зараз перебуваємо на завершальному етапі формування спільного з МВФ бачення основних бюджетних параметрів в рамках програми партнерства. Найближчим часом плануємо внести проєкт бюджету-2021 на розгляд уряду, а далі – до Верховної Ради України,
– наголосив Марченко.

Урядовець вважає, що навколо теми перемовин з Міжнародним валютним фондом – багато спекуляцій. Марченко радить робити висновки лише з офіційних повідомлень.

"Інші експерти не володіють масивом інформації, достатнім для об'єктивного розуміння і коментування ситуації", – зауважив глава Мінфіну.

Траншу у 2020 році не буде, – Милованов

Зазначимо, що раніше позаштатний радник голови Офісу Президента Тимофій Милованов зауважив, що Україна до кінця 2020 року таки не зможе отримати транш МВФ. Щонайбільше, чого можна буде досягти у цьому році, – це домовленостей з Фондом на робочому рівні. Це дасть шанс брати інші запозичення.

Коли уряд затвердить проєкт бюджету-2021?


На думку заступника голови комітету з питань фінансової політики Ярослава Железняка, Кабмін таки може встигнути затвердити проєкт кошторису до другого читання. Ймовірна дата – 25 листопада. Проте Железняк не виключає, що затвердження документа знову можуть перенести. Адже проєкт бюджету ще не затвердили з МВФ.