У проекті головного кошторису – 877 мільярдів гривень доходів, видатків – 948 мільярдів. Інфляція трохи більше 11%, хоча тиждень тому планувалось 7, мінімальна зарплата зросте на 16% і становитиме 3 тисячі 723 гривні. Наступного року на оборону Уряд планує збільшити видатки до 165 мільярдів. Ще більше в планах на розвиток освіти – 217,5, на охорону здоров’я – майже 113 мільярдів.

Але ріст видатків не за рахунок підвищення податків. Звідки ж тоді гроші? – цікавляться депутати. З приватизації, збільшення експорту, зростання економіки .

Хоча нам потрібно ще прийняти ряд важливих змін, в тому числі індустріальних парків і ряд інших інструментів стимулювання економіки, і підтримки експорту. До речі, експорт зростає,
– заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Нагадав Гройсман і про підвищення зарплати вчителям, лікарям, зростання прожиткового мінімуму. А от про долар по 30, який заклали у бюджет, ані пари з вуст.

Читайте також: Ми все зробили чесно, – Гройсман про бюджет-2018

Опозиційні до влади фракції за бюджет не голосуватимуть. Бо розповіді Гройсмана про ріст економіки – не переконали. Олександра Кужель – ще й через скорочення видатків на космічну галузь, зокрема на "Південмаш".

У Народному фронті ж тиснутимуть зелену. Бо у бюджеті збільшили видатки на оборону. І переконують: кошторис ухвалять вчасно, а не в ніч проти нового року. Поки на черзі – ухвалення судової , пенсійної і медичної реформ.