У найближчі місяці лоукости, які вже літають в Україну, запускають нові рейси до європейських міст.

Читайте також: Ryanair та Wizz Air і близько немає: які авіакомпанії були найпунктуальнішими у 2018-ому

З Києва вже в березні разом з Wizz Air можна буде полетіти до Риги, німецького Бремена, датського Біллунда, польського Кракова, а зі Львова – до Копенгагена.

З квітня розпочне польоти за маршрутом Львів – Рига і компанія airBaltic. Цього ж місяця Ryanair запустить рейси з Борисполя до британського Манчестера, грецьких Афін, ірландського Дубліна. А також столиці Болгарії Софії та кіпрського Пафоса.

Лоукостери в Україні
Лоукостери в Україні

Український аеропорт "Київ" приймає найбільшу в Україні кількість рейсів дешевих авіаперевізників: саме звідти розпочне регулярні польоти до міст Середземномор'я і вітчизняна компанія SkyUp. На цих літаках не погодують, з валізою пустять лише за доплату й відчуваєш себе там часом як в маршрутці з крилами.

Попри це українці полюють на дешеві квитки, аби заощадити. За минулий рік кількість авіапасажирів рекордно зросла та склала 2,8 мільйона пасажирів.

Нагадаємо, що в жовтні українська авіакомпанія SkyUp отримала дозвіл на польоти в Європу. Процедура TCO (Third Country Operator Licence) дає авіакомпанії право літати в 28 країн Європи, які входять в EASA (Європейська агенція безпеки авіації), а також дозволяє здійснювати польоти в чотири країни, які є членами Європейської асоціації вільної торгівлі – Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн.