Таку думку виданню "Гордон" висловив нардеп від "Народного фронту" Сергій Висоцький, коментуючи таємну зустріч Путіна та Медведчука в окупованому Криму.

Висоцький висловив переконання, що критики чинної української влади, які вбачають у Президентові України Петрові Порошенку зрадника, не праві.

Читайте також: Путін таємно зустрівся з кумом Медведчуком у Криму, – ЗМІ

"Є люди, які захоплюються зайвою боротьбою з нинішньою українською владою. Звичайно, у неї є недоліки. Але крики про "шоколадного зрадника" недоречні, оскільки Порошенко ні про що не домовиться з Путіним. Навіть незважаючи на те, що український президент – це людина з бізнесу", – наголосив народний депутат.

Він зазначив, що в розумінні Путіна керувати Україною "може тільки його особистий опричник – Медведчук чи якась інша людина, яка присягнула йому на вірність".

Усі гетьмани, які намагалися вибудовувати з росіянами партнерські відносини, у результаті програвали. У Москві Україну завжди розглядали як колонію, де вони поставлять правити свого генерал-губернатора. Для Путіна Медведчук якраз і є таким губернатором,
– пояснив Висоцький.

Політик наголосив, що Медведчук не може представляти інтереси України на будь-яких переговорах, оскільки залишається для Путіна головним партнером в українській політиці.

"Сподіваюся, що українському народу вистачить мудрості, щоб не підтримувати проектів Медведчука, метою яких є повернення України до колоніального статусу, як це було раніше. Роль Медведчука в нашій країні всім давно зрозуміла. Він не може представляти Україну на будь-яких переговорах. Бути посланцем Путіна – це будь ласка", – розповів український парламентар.

Читайте також: Я вважаю, що він – український націоналіст, – Путін розхвалив свого кума Медведчука

Висоцький також наголосив, що Порошенко з Путіним є особистими ворогами, а також дав пораду українській владі, що варто робити з Медведчуком.

Потрібно розуміти, що Порошенко та Путін – особисті вороги, вони вже ніколи ні про що не домовляться. Це великий плюс для України. А Медведчук і його організації – це ракова пухлина на тілі України. Тому щодо нього потрібно ухвалити жорстке рішення, навіть незважаючи на те, що воно може ускладнити переговорний процес у Мінську. Час обережного поводження з Медведчуком уже минув,
– резюмував нардеп.