Образи та безглузді заяви стосовно України Толстой висловлював у програмі Тіни Канделакі "Спеціальний гість" на телеканалі RTVI, пише 24 канал.

Дивіться також Кремлівська пропаганда без обмежень: у Росії створять свій ютуб

Відповідаючи на запитання ведучої, чому в Росії на федеральному телебаченні продовжують обговорювати Україну, а не внутрішні проблеми, він сказав:

Проблеми України ми обговорюємо тому, що Україна – це частина Росії. Бо це – такі ж російські люди, на яких поставили і довели до кінця певний експеримент, який не пройшов у нас. Тому це цікаво, на мій погляд.

Також Толстой спробував пояснити ведучій свою думку детальніше, наводячи приклад із хворою кінцівкою та необхідність медичного втручання.

"Це грубо кажучи... От уявіть собі, що у тебе дуже-дуже болить нога, і ти приходиш до своїх друзів і починаєш говорити, що у тебе болить нога. І в принципі ніхто тобі не дорікне, що ти така суперегоїстична... Ну не можна про це постійно говорити. Ти постаралася полікувати... Ми говоримо, але поки не лікуємо. Сподіваємося, що пройде. Гангрена не проходить. Її треба лікувати. Тому будемо лікувати", – сказав українофоб.

Зауважимо, що зазвичай консервативне лікування гангрени малоефективне, відтак, доволі частим заходом під час хвороби є саме ампутація вражених органів чи тканин.

Та й таке Російська пропаганда вражає: якісні дороги в Європі пояснили одностатевими шлюбами

Толстой також висловився про президента України Володимира Зеленського і висловив думку, що "в України шансу немає побудувати свою, окрему від Росії державу".

І поки практика показує, що прихід такої яскравої людини, як Володя Зеленський, не допомогло вибудувати якийсь суверенітет Україні... Я його бачив, коли він працював у КВК тут у Москві. Ще до того, як... Мене дуже тішило. Він бігав зі смартфоном, фотографувався з усіма. Говорив "понад усе". Вивчив мову, яку називають українською, і дуже себе весело поводив. І здавалося, що ось воно, ось-ось: що, де, яка Україна?
– додав Толстой.

Він також розповів, що без Путіна немає Росії, і він хотів би, аби той був президентом і після 2024 року.

Віцеспікер Держдуми відзначився обурливою заявою про Україну: відео

Зауважимо, що Петро Толстой у 2020 році став віцеспікером Росії у ПАРЄ. Більше про нього і його скандальні заяви – за посиланням.

Як у соцмережах реагують на висловлювання Толстого

У коментарях до відео з’явилося безліч гнівних висловлювань через такі фантастичні заяви.

Що пишуть у відповідь Толстому:

  • "Гангрена – це мозок цього клоуна".
  • "Русалка слухала, сміялась, його наївні признання".
  • "Думав він, що Лев Толстой, а на ділі…"
  • "Є таке польське прислів'я: "вийшло шило з мішка". На 40-вій хвилині Толстой визначив своє кредо: Україна – частина Росії. Типовий великорос, для якого інші народи і їх прагнення до незалежності нічого не значать. А щоб це довести, треба їх утопити в морі крові. Мерзотник!".
  • "Йому електрикою лікуватися треба, а не корою дуба!"
  • "Гладка, відгодована пика говорить виснаженим, голодним людям "А ви Крим їжте... він смачний"
  • "Навіщо ви його сюди притягли, таких кадрів у пристойне товариство не запрошують. Від нього тхне... Самовдоволений брехун... Дизлайк".