Якщо не повернути у країні локдаун, система охорони здоров'я обвалиться вже до 11 листопада. Про це заявив міністр охорони здоров'я Роман Примула, повідомило видання Novinky.

Зверніть увагу Перша країна в ЄС вже ввела повторний жорсткий карантин: деталі

У Чехії з 22 жовтня заборонять:

  • роботу усіх магазинів, окрім продуктових;
  • роботу торгових центрів (працюватимуть лише продуктові магазини та аптеки, а також заклади, які уряд вкаже у своїй постанові);
  • роботу розважальних закладів та закладів сфери послуг.

Окрім того, влада Чехії закликала роботодавців за можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи.

У країні також діятиме режим обмеженого пересування. Люди зможуть лише їздити на роботу або до лікарні, або відвідувати найближчих родичів.

Маски потрібно носити і надворі

Рішення про обов'язковий масковий режим уряд Чехії ухвалив 20 жовтня. Маски обов'язково носити не лише в приміщеннях, а й надворі – коли неможливо дотриматись соціальної дистанції між людьми.

До теми Карантин у Європі: які обмеження діють у різних країнах через COVID-19

Проте, якщо люди перебувають на вулиці разом з членами своєї родини, засоби захисту можна не одягати.

В автомобілях теж потрібні засоби захисту

Нові карантинні обмеження стосуються навіть автомобілів. Якщо в машині перебувають люди з різних сімей – їм теж потрібно одягати маски. Раніше така вимога діяла лише для громадського транспорту.

У Чехії закрили школи

Зазначимо, з 12 жовтня у Чехії припинили навчання в школах, також закрили заклади громадського харчування. Людям не можна збиратись групами більше ніж 6 осіб. Такі обмеження триватимуть щонайменше до початку листопада.

Яка ситуація з коронавірусом у Чехії?

Станом на 21 жовтня у Чехії коронавірус діагностували у 193 946 людей. Від недуги померли 1 619 осіб. Одужали більше ніж 79 тисяч хворих.