Так відомство відреагувало на новий скандал через Міхеїла Саакашвілі. Відповідну заяву опублікували на офіційному сайті МЗС.

Цікаво Грузія вимагатиме в України пояснити "ганебні" заяви Саакашвілі

Там зазначили, що Україна високо цінує стратегічне партнерство з Грузією. А також підтверджує свою готовність розвивати двосторонні відносини у дусі дружби та добросусідства.

Спільними для двох країн є безпекові виклики і проблеми окупованих Росією територій наших держав,
– повідомили у МЗС.

Також зазначили, що реалізація цих та інших напрямків взаємодії відбувається між органами влади двох країн на основі довіри, взаємоповаги і невтручання у внутрішні справи один одного.

Читайте також План Саакашвілі: за що Нацрада реформ Зеленського візьметься насамперед

"У зв'язку з цим зазначаємо, що українським законодавством чітко визначено перелік посадових осіб державних органів, які наділені повноваженнями висловлювати офіційну позицію Української держави. Публічні висловлювання неуповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави", – додали у МЗС.

Які саме слова Саакашвілі зачепили владу Грузії

Саакашвілі у четвер, 9 липня, записав із Києва відеозвернення до своїх прихильників у Грузії. Слова, сказані політиком, процитували низка грузинські ЗМІ:

  • Що чинна влада Грузії не є законною.
  • І що сам Саакашвілі має наміри активно сприяти зміні влади в Грузії (мовилося про парламентські вибори, заплановані у країні на жовтень).