Меморіал виконаний за унікальним ескізом. Його намалювала донька загиблого бійця Володимира Ложешнікова – Дар'я. Про це повідомили на сайті Національної поліції.

Зверніть увагу У Луцьку підприємця спіймали на крадіжці 723 тисяч бюджетних гривень

Як обрали ескіз

Коли Дар'ї Ложешніковій було 16 років, вона перемогла в міському конкурсі. Він стосувався розробки концепції комплексу пам'яті загиблих учасників антитерористичної операції на сході України.

Відкритті меморіалу на Черкащині
У Черкасах відкрили меморіал пам'яті / Фото Національної поліції

Як відбувалось відкриття

На відкриття меморіалу вшанувати пам'ять загиблих прийшли представники міської та обласної влади, керівництво обласної поліції, військові та громада міста.

Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання. В пам'ять про загиблих, життя яких забрали ворожі кулі, провели молебень за упокій душі померлих та відбулося покладання квітів. Героїчна слава захисників буде навіки викарбувана на сторінках історії нашої держави,
– зазначили у повідомленні.

Що відомо про Володимира Ложешнікова: коротко

  • Капітан міліції в запасі Володимир Ложешніков – колишній старший оперуповноважений відділу по боротьбі зі злочинністю проти особистості УКР УМВС України в Черкаській області.
  • У 2014 році він виконував службово-бойові завдання в зоні АТО у складі батальйону оперативного значення "Донбас" Національної гвардії України.
  • Загинув під час виконання обов'язків військової служби в місті Іловайськ.
  • Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня посмертно.

Відкриття меморіалу у Черкасах: дивіться відео