Таку заяву зробив генпрокурор України Юрій Луценко, передає Укрінформ.

Читайте також: Саакашвілі прокоментував залякування штрафом за "прорив" кордону

Чи може він (Саакашвілі – "24") бути затриманим? Ні. Але тільки за однієї умови – якщо він буде відвідувати суд, де розглядається його адміністративна справа. Якщо він не буде відвідувати суд, звичайно, є передбачена процедура примусового приводу. Але поки що я не бачу ознак його небажання там з'являтися,
– наголосив очільник ГПУ.

За його словами, колишній очільник Одеської ОДА, перебуваючи на території України, написав заяву з проханням надати йому охорону як людині без громадянства, і ця заява робить неможливою його екстрадицію.

"Нинішній його статус і оформлені ним документи не передбачають можливості його екстрадиції до Грузії", – додав генпрокурор.

Крім того Луценко зауважив, щодо тих осіб, які разом із Саакашвілі брали участь у прориві держкордону 10 вересня, то у ГПУ викликаються різні особи, які, на думку слідства, організовували такий перехід.

"Викликаємо у тому числі і чинних народних депутатів, але наша позиція – в цьому ми не будемо застосовувати запобіжний захід. Просто звичайний хід слідства, за повістками", – підкреслив він.

До слова, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що треба притягнути до кримінальної відповідальності тих, хто організував прорив Міхеїла Саакашвілі через україно-польський кордон. Також свого часу очільник ГПУ посперечався з нардепом Мустафою Найємом щодо колишнього голови Одеської ОДА.