На спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017" лише за офіційною інформацією до Білорусі прибуло 3 тисячі російських військовиків із технікою. Реальна ж кількість бійців була більшою.

Читайте також: "Калашніков – гудбай!": Україна знайшла гідну заміну радянському автомату

Навчання скінчились. Щоправда, експерти й досі висловлюють занепокоєння. Кажуть, "Захід-2017" мали значно більший сенс.

Меседж Російської Федерації у тому, що вона готова до конфротаційного сценарію подальших дій. Тобто зараз ми всі побачили на власні очі, що відбулася повномасштабна підготовка до ведення континентальної війни,
– впевнений редактор білоруської служби InformNapalm Денис Івашин.

Погоджується з білоруським експертом і вітчизняний. Юрій Бутусов зазначає, що Білорусь фактично перетворилась на можливий плацдарм для розгортання російських військ у війні проти України чи решти Європи.

Білорусь та Лукашенко зірвали виконання своїх, навіть міжнародних забов'язань перед Російською Федерацією, заблокували створення нової російської авіаційної бази на території Білорусі. Це були дуже позитивні сигнали. Але зараз ми бачимо, що Путіну все ж вдалося уламати Лукашенка,
– вважає журналіст, військовий експерт Юрій Бутусов.

Експерти сходяться на тому, що після навчань більшу частину військ РФ з території Білорусі все ж вивели. Проте нагадують про дві наявні бази поблизу білоруських міст Вілейки та Ганцавічів. Тепер після навчань небезпека з північного заходу зросла.