Політолог Михайло Басараб в прямому ефірі 24 каналу висловив припущення, щодо майбутнього "Батьківщини" та її лідерки у парламенті.

Зверніть увагу! Парламентські вибори 2019: ЦВК оголосила перші офіційні результати

Зазначимо, що кандидат в народні депутати від "Слуги народу" Давид Арахамія розповів, що президентська партія працює над проектом коаліційної угоди та розглядає 3-4 кандидатури на посаду прем'єр-міністра України. Однак, прізвища Юлії Тимошенко серед них немає.

За словами Басараба, єдина мета Юлії Тимошенко – це посада прем'єр-міністра. Інакше для неї немає сенсу йти в коаліцію.

Думаю, що в команді Зеленського визнають цю небезпеку. Оскільки ми пам'ятаємо історію Тимошенка та Ющенка: як тільки Юлія Володимирівна очолить уряд, їй не залишиться нічого іншого як конфліктувати з президентом,
– зазначив політолог.

Й пояснив: це буде їй потрібно для того, аби демонструвати свою ефективність та інакшість. А це треба робити на тлі слабкого президента.

"Якщо вона не отримає цієї посади та не увійде в коаліцію, команда президента Зеленського отримає великого критика та опонента. Тому фактор Тимошенко – це як валіза без ручки. І нести важко, і вкинути небезпечно", – підсумував Басараб.

Читайте також: Тимошенко прокоментувала результати екзит-полу

Зазначимо, що за даними національного екзит-полу, станом на 20.00 21 липня голоси виборців розподілилися наступним чином:

"Слуга народу" – 44,2%
"Опозиційна платформа – За життя" – 11,4%
"Європейська Солідарність" – 8,8%
Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" – 7,4%
"Голос" – 6,5%

Скільки мандатів отримають партії
Скільки мандатів отримають партії

Виборчий марафон на 24 каналі: дивіться онлайн-трансляцію