Дія Володимира Зеленського більше схожа на симетричну відповідь Володимиру Путіну. Про це у прямому ефірі 24 каналу розповів координатор проекту "Стоп терор!" Семен Кабакаєв.

Читайте також: Зеленський спростив надання громадянства України росіянам

Волонтер заявив, що не може бути симетричної відповіді для держави, в якої є нафта, газ, яка може безмежно робити будь-які речі стосовно економічної складової. В України немає таких неосяжних ресурсів й тому такі відповіді по залученню громадян, як зробив Путін на території Донецької та Луганської областей, виглядає смішними.

Для чого ця дія робиться? Якщо в першій частині указу Володимира Зеленського проговорюється, що надається громадянство людям, які воювали за нашу державу. І це не тільки Росія, а й стосується будь-яких іноземних добровольців, то це я схвалюю,
– розповів Семен Кабакаєв.

"Але, якщо брати, що якісь російські ліберали можуть приїхати й розповідати, як тут нам треба жити й вони просто так отримали паспорт. Чому ті, наприклад, закордонні наші друзі, які приїхали воювати, проливають свою кров, втрачають кінцівки, жертвують своїм життям. А хтось за свої наче політичні погляди може отримати український паспорт замість російського. І користуватися всіма привілеями, починаючи від безвізу та закінчуючи веденням бізнесу", – додав Кабакаєв.

Указ Зеленського
Указ Зеленського про спрощення надання громадянства України іноземцям

Кабакаєв вважає, що кращим кроком було б перекриття кордону з Росією, щоб туди не їздили українці. А також, щоб з того боку не приїжджали різні представники ФСБ, ГРУ й не проводили на території України підривну діяльність.