Про це сайту "24" повідомив політичний експерт Андрій Вігірінський.

"Гройсман досить часто виступає першоджерелом інформаційних приводів, ініціаторами яких хотіла би бути Адміністрація Президента. Так було з Пенсійною реформою і заявою про підвищення пенсій з жовтня цього року. Хоча анонсувати "покращення" життя пенсіонерів повинна була б Національна рада реформ при президентові. Але треба розуміти, якщо крісло під Гройсманом захитається, хто зможе його замінити?" – зауважує експерт.

Читайте також: Гройсман назвав 5 головних законопроектів цієї осені, які покращать ситуацію в країні

Також, як зазначає Вігірінський, Порошенка може дратувати і зближення Гройсмана з "Народним фронтом". З огляду на це, на його думку, навряд чи у Верховній Раді знайдуться голоси за відставку прем’єр-міністра. Тому що нову кандидатуру фракції БПП потрібно буде погоджувати з "НФ".

"НФ" зараз у союзі з Гройсманом. Можна допустити, що "Народний фронт" закриє очі на Гройсмана, але новою кандидатурою на посаду прем’єра може стати хтось саме від цієї партії. ЗМІ пишуть, що замінити Гройсмана може Турчинов. Але він досить резонансна фігура, тому не факт, що його підтримають у парламенті. Також не пройде якась маріонеткова кандидатура,
– вважає політолог.

Тому, говорить Андрій Вігірінський, сумнівно, що конфлікт між Порошенком і Гройсманом призведе до відставки уряду чи його переформатування. Це, за його словами, може статися в тому випадку, коли Адміністрація Президента чітко зрозуміє, що нову фігуру підтримають народні депутати. Однак політолог не виключає, що восени може доповнитися склад Кабміну або ж відбудуться якісь точкові зміни.

Нагадаємо, як повідомили ЗМІ, відставка прем’єр-міністра Володимира Гройсмана лобіюється лідерами депутатської групи "Відродження" Віталія Хомутинніка.