Але лідер КНДР Кім Чен Ин зупинятися не збирається. Під питанням і престиж наддержави – Сполучених Штатів. Дональд Трамп обіцяє покарати зухвалого північнокорейського диктатора.

У відповідь на чергове порушення чергової "червоної лінії" світова спільнота скликала чергове засідання Ради безпеки ООН. Головною зіркою за відсутності померлого представника Росії Віталія Чуркіна прогнозовано стала американська дипломатка Ніккі Хейлі.

"Досить – це досить. Війна – це не те, чого коли-небудь хотіли Сполучені Штати. Ми не хочемо її зараз. Але терпіння нашої країни не є безмежним", – рішуче заявила американка. Та зазначила, що США ставитимуться до будь-якої країни світу, що матиме бізнес з КНДР, як такої, "що надає підтримку її безумним та небезпечним ядерним намірам".

Читайте також: Чому насправді видворили російську журналістку з України

Зрештою, тут далеко ходити не треба. Адже таких порушниць спокою одразу двоє, і обидві вони сидять у Раді безпеки ООН поруч зі Сполученими Штатами – це Китай і Росія. Саме ці дві країни давно взяли під своє дбайливе крило напівбезумного корейського малюка Кім Чен Ина, блокуючи всі резолюції проти КНДР в ООН.

Пропозицію США запровадити ще більш жорсткі санкції проти КНДР підтримують їхні партнери з Франції, Великобританії та Італії. Проте Китай і Росія, які мають право вето, висловлюють позицію, згідно з якою запровадження нових санкцій є неефективним та може призвести до ще більшої ескалації кризи на Корейському півострові.

І поки Дональд Трамп з Ангелою Меркель видають спільну заяву, в якій вони заявили, що міжнародне співтовариство буде продовжувати чинити тиск на режим Північної Кореї і що Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй незабаром повинна буде прийняти більш суворі санкції, сам північнокорейський диктатор схоже вирішив погратися з вогнем.

Читайте також: Безглузде виправдання Freedom House, або чому Крим раптово вкотре "став" російським

Він прекрасно розуміє, що Трамп може тільки струснути повітря своїми черговими лякаючими заявами, проте на ділі покарати КНДР за ядерні випробування не готовий. Адже напад на Північну Корею може призвести до початку Третьої світової війни. Крім того, північнокорейська армія може знищити столицю Південної навіть без застосування ядерної зброї. Сеул перебуває у зоні ураження системами залпового вогню армії КНДР і буде стертий з лиця землі за лічені хвилини.

Японію та Південну Корею непокоїть непослідовна позиція президента Трампа, який від пустих погроз на адресу диктатора Ина переходить до ворожих дій проти своїх союзників. Днями Трамп запропонував Конгресу скасувати договір про зону вільної торгівлі з Суелом. І поки США вагаються, свою вагу збільшує Китай.

Ясно одне, північнокорейська криза стає все більш небезпечною для світу. Доки пальці перебувають на спускових гачках, трапитися може найгірше.