Про вплив ситуації з літаком "Мрія" на Зеленського

Володимира Зеленського могли підставити, таку думку в коментарі 24 каналу висловив Тарас Семенюк.

Деталі В Офісі Президента пояснили, як маски з "Мрії" потрапили в "Епіцентр"

"Він, мабуть, далекий від бізнесових історій, і має дещо іншу матрицю і світогляд з позиції президента України. Натомість, ми знаємо, що його найближче оточення зацікавлене комерційними оборудками. Коли цим керують чиновники з ОП, це може спричинити велике падіння рейтингів" – пояснив політолог.

Натомість, політтехнолог Дмитро Сіманський цілком не погодився з таким припущенням. На його думку, нічого в цій ситуації критичного немає, і це точно ніяк не вплине на рейтинги президента.

"Люди бачать президента і красивий літак. Він прилетів і привіз багато потрібного вантажу в потрібний момент. Цей вантаж 100% врятує чиєсь життя. Я не бачу ніякої причини для того, щоб подія з літаком вплинула якось на настрої людей", – підкреслив Сіманський.

З його позицією погодився політолог Володимир Фесенко.

"Абсолютно згодний. Ніяк цей скандал не вплине на рейтинги. До речі, скандал з Онищенком свого часу ну ніяк не вплинув на Порошенка. Мальдіви та інші речі вплинули. Так і тут. Тут немає особистої причетності Зеленського. До речі, комерційні зиски якихось людей з ОП також не доведені", – наголосив політолог.

Що відомо про вантаж літака "Мрія"

  • Минулого тижня літак "Мрія" доставив до України великий медичний вантаж з Китаю. Виявилося, що маски з цього рейсу, який може увійти в історію як рекордний за обсягом, продаються у торговій мережі "Епіцентр".
  • Нардеп Олександр Герега написав листи меру Києва Віталію Кличку та нардепам з пропозицією купувати медичні товари у його компанії "Епіцентр К". Копію цього листа опублікувало видання "Українська правда". У листі зазначалося, що засоби захисту доставив літак "Мрія".
  • Проблема в тому, що "Епіцентр" належить родині Олександра та Галини Гереги. Олександр Герега є нардепом, і за законом "Про запобігання корупції" не може займатися комерційною діяльністю – зокрема, просити службовців купувати щось на своєму підприємстві і впливати на держзакупівлі.
  • Заступник керівника ОП Кирило Тимошенко прокоментував ситуацію і розповів у коментарі "Українській правді", що "Мрія" переправляла не лише гуманітарний вантаж, а і комерційний. За рейс, який до слова, коштував до одного мільйона доларів, заплатили не із державного бюджету, а за кошти підприємців. Відповідно, тому частина вантажу і була комерційного призначення.

Також у програмі:

► Про Саакашвілі

У "Слузі народу" запевнили, що голосів для призначення Саакашвілі віцепрем'єром вистачає, але Володимир Зеленський запропонував йому іншу посаду. Яку саме – у Раді не уточнюють. На думку політолога Тараса Семенюка, Саакашвілі не погодиться на нижчу посаду.

► Про вплив пандемії на бізнес

Про вплив пандемії на бізнес у програмі розповіли глава комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха та президент Української асоціації виробників Олександр Громико.

► Про війну Коломойського з НАБУ

Коломойський знайшов інший спосіб, як поховати співпрацю з МВФ. Про це детальніше розповів голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

► Про те, коли Україна зможе вийти з карантину

Україна змогла уникнути пікового стрибка захворюваності на COVID-19 і вже вийшла на плато, яке буде розтягнутим у часі. Однак "видихати" говорити про різкий вихід з карантину – зарано. Про це в програмі заявив головний лікар України Віктор Ляшко.