Цілий тиждень депутати розглядають судову реформу. Вчора, 21 вересня, їм не вистачило голосів продовжити засідання до самої ночі, як вони зранку обіцяли, аби розглянути ще й пенсійну реформу, передає кореспондентка 24 Каналу в прямому ефірі.

З огляду на те, до Верховної Ради завітав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, аби презентувати проект бюджету на 2018 рік та бути присутнім на традиційній годині запитань до уряду, найімовірніше, до пенсійної реформи депутати сьогодні не дійдуть.

Читайте також: Ні про яке підвищення пенсій, – нардепи досі не домовились щодо судової та пенсійної реформ

Можливо, відбудеться це на наступному сесійному тижні, бо пенсійна реформа має бути ухвалена до 1 жовтня. Так, українцям непрацездатного віку мали б підвищити пенсії.

Хоча опозиційні фракції запевняють, що уряд може це зробити без допомоги парламенту, мовляв, ці цифри закладені в бюджеті, коаліційні фракції кажуть, що треба робити реформаторський законопроект, а не тільки одноразово підвищити пенсію. На їхню думку, треба запровадити інвестиційну складову, яка дозволить зменшити дефіцит Пенсійного фонду.