Як пояснив у коментарі 24 каналу голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, акції протесту та напруга, яка виникла із підписанням формули Штайнмаєра і навколо відведення військ на Донбасі – це був такий собі спусковий гачок, який стимулював проведення пресмарафону.

Важливо! Формула Штайнмаєра: від капітуляції до перемоги

Після цього, за словами експерта, українці почали краще відчувати і розуміти президента, оскільки його позиція стала більш зрозумілою, ніж раніше. Не на сто відсотків, звичайно – питання залишаються.

Щодо подачі стратегії по Донбасу, Зеленський дав зрозуміти, що вони не будуть всі деталі розповідати. І це зрозуміло,
– пояснив Володимир Фесенко.

Політолог Михайло Басараб, своєю чергою, переконаний: за сумою факторів цей марафон "пішов радше в мінус, ніж у плюс президенту". І суспільство, яке вимагало пояснення у питаннях врегулювання конфлікту на Донбасі, йому заспокоїти навряд чи вдалося.

Читайте також: Марафон для президента: що показала 14-годинна розмова Зеленського з журналістами

"Зеленський тільки вчергове підтвердив, що його наміри залишаються незмінними. Діалогу як такого не відбулося. Я вважаю, що президент не виконав завдання цієї пресконференції – українців він не заспокоїв. І лише підтвердив, що не почув сигналу суспільства", – пояснив експерт.

Читайте головні моменти розмови Володимира Зеленського з журналістами