Про це сайту "24" в коментарі розповів директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк.

Експерт висловив сумнів, що вибори в політичному сенсі паралізують Великобританію. Давидюк нагадав, що при правлінні колишнього прем’єра Девіда Кемерона Великобританія постійно була в режимі виборів – то парламентські, то місцеві, референдум у Шотландії, потім Brexit. На його переконання, під час виборів керівництво Британії не відходить від своїх принципів і поставлених цілей. І не зробить цього і зараз щодо свого союзника України.

При цьому Микола Давидюк вважає, що позитивом є, що саме в ці дні з офіційним візитом у Великобританії перебуває президент Петро Порошенко.

Порошенко і прем’єр Британії Тереза Мей зможуть "звірити годинники" і сформувати спільний план, приміром, на період виборів. Друга мета візиту Порошенка – Мей уже зустрічалася з Дональдом Трампом і частину інформації передасть українському президенту. Тому ця зустріч буде дуже корисною. Тим більше, що Трамп робить ставку в Європі все ж таки на Великобританію, тому що з Німеччиною в США є певні непорозуміння,
– зазначає політолог.

Крім того, як наголосив Микола Давидюк, Україна і Великобританія можуть досить продуктивно співпрацювати у військовій сфері. Приміром, робити один одному замовлення на високотехнологічну зброю. В оборонній сфері Україна входить у десятку світових лідерів. Це також може бути обмін військовим досвідом, адже Україна може передавати Британії інформацію про сучасні методи ведення гібридної війни..

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей зробила заяву щодо дострокових парламентський виборів, які мають відбутися 8 червня. Президент України Петро Порошенко 18-19 квітня перебував з офіційним візитом у Великобританії.