Міністр закордонних справ Вадим Пристайко під час брифінгу заявив, що наразі Україна має достатньо можливостей провести зустріч у нормандському форматі.

Важливо: Зустріч у нормандському форматі: у Путіна відреагували на заяву про "зняті перешкоди"

Заради цієї зустрічі (у нормандському форматі – ред. 24 канал) були зроблені певні болючі кроки,
– наголосив Пристайко.

Він додав, що спочатку проведуть зустріч "нормандської четвірки", а далі "будемо вирішувати, які і коли зустрічі проводити".

Коли відбудеться зустріч у нормандському форматі?До "нормандської четвірки" входять президенти України, Росії, Франції та Німеччини. Вони планують зустрітися у Парижі. За словами Пристайка, дата вже є, втім, на відповідь Росії досі чекають.

Президент України Володимир Зеленський раніше анонсував, що зустріч відбудеться після розведення військ у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському. Ще однією умовою було підписання формули Штайнмаєра. У всіх населених пунктах розведення вже завершилося, тож кінець листопада для зустрічі в нормандському форматі виглядає досить реальною датою.

Щодо пропозиції екслідера Казахстану Нурсултана Назарбаєва про особисту зустріч Зеленського та Путіна, то Пристайко сказав, що офіційну пропозицію Україна не отримувала.

Назарбаєв запропонував Зеленському і Путіну зустрітися у Казахстані: що відомо?

  • В одному з інтерв’ю екслідер Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив: він особисто працює на відновлення діалогу між Україною та Росією. Ба більше, він вже навіть запропонував Володимиру Зеленському і Володимиру Путіну провести зустріч у його країні.
  • Перший президент Казахстану переконаний, що для того, аби розв'язати ситуацію з російсько-українською війною, лідерам потрібно зустрітися лише вдвох без участі третіх сторін – як от США чи Євросоюзу.
  • Назарбаєв здивував заявою: його пропозицію вже підтримав Зеленський, залишилось отримати лише відповідь від Путіна.

До теми: Україна може вийти з мінських угод, – Пристайко