Вибірковий карантин, який триватиме лише у вихідні, діятиме у столиці південноамериканської держави – Сантьяґо. Про це пише Xinhua з посиланням на міністра охорони здоров'я Чилі Енріке Паріса.

Цікаво Чим локдаун у січні відрізнятиметься від карантину навесні: відповідь Кабміну

За планом місцевого уряду, "неважливі" підприємства повинні призупиняти свою роботу у вихідні. Втім, у Чилі поняття "неважливі підприємства" дещо розмите.

Наприклад, можуть продовжувати свою роботу ресторани, але лише ті, де є літні тераси. Натомість подорожі між різними регіонами держави без нагальної потреби залишаються забороненими протягом усього тижня.

Як пояснив Енріке Паріса, карантин вихідного дня в Сантьяґо є лише запобіжником – перехідним обмеженням, покликаним уникнути більш жорстких обмежень.

Досвід України з карантином вихідного дня

  • Раніше таку ідею вигадав український уряд. Він діяв в Україні в другій половині листопада: з 14 до 30.
  • Такі обмеження, як їх називали "заради обмежень", зустріли жорстку критику з боку українців, зокрема підприємців, які не розуміли сенсу непотрібних, на їхню думку, обмежень.
  • Дехто з представників влади, наприклад Володимир Зеленський і Денис Шмигаль, досі стверджують, буцімто такі обмеження "дали свої результати".
  • Натомість глава МОЗ Максим Степанов, який був одним з головних ідеологів такої версії карантину, визнав, що такі обмеження не мали особливого сенсу.