Тренажери закуплять для підготовки операторів, екіпажів та взводу в цілому. Про це сказав заступник начальника управління бойової підготовки ГУ підготовки ЗСУ Владислав Пономарьов, пише АрміяInform.

Важливо: Осінній призов 2019 до ЗСУ завершився – підсумки

Пономарьов пояснив, що нині укомплектованість тренажерної бази у навчальних центрах ЗСУ становить близько 40% від потреби. Фінансування на 2020 рік дозволить підвищити цей показник до 60%.

Зокрема, навчальний центр Повітряних Сил отримає мультимедійні комплекси ЗРК С–300 та "Бук–М1", навчальний центр Військово–Морських Сил – тренажери танка Т–80, а навчальний центр ДШВ – статичні тренажери БМП,
– сказав він.

Окрім того, за його словами, триватиме також облаштування комп’ютерних багатофункціональних класів.

Загалом використання тренажерів і засобів імітаційного моделювання дає можливість відпрацьовувати реалістичніші сценарії бойових дій, що інколи неможливо в польових умовах. Для проведення навчань підрозділів сучасні імітаційні засоби застосовують у комплексі з потужними комп’ютерними системами.

Окрім того, Трамп у ніч на 21 грудня підписав оборонний бюджет США на 2020 рік. Документ передбачає військову допомогу для України – 300 мільйонів доларів. Фінансову допомогу США виділять на "сприяння Україні у сфері безпеки, включаючи летальні засоби оборони".

Державні підприємства Укроборонпрому на 98% виконали свої зобов’язання щодо виготовлення та ремонту військової техніки для ЗСУ. Українським військовим протягом року передали 4 тисячі 876 одиниць техніки:

  • 3 тисячі 889 одиниць нової та модернізованої техніки,
  • 987 одиниць відремонтованої техніки,

ЗСУ отримали:

  • 2 тисячі 327 двигунів, вузлів та агрегатів (станом на 20 грудня 2019 року).
  • 474 одиниці систем радіолокації, радіоелектронної боротьби, зв'язку і навігації.
  • 202 одиниці ракетно-артилерійського озброєння.
  • 25 одиниць бронетехніки, автомобільної та інженерної техніки.
  • 9 одиниць авіаційної техніки та обладнання.
  • 3 тисячі 179 одиниць високоточного озброєння та боєприпасів.