Якщо точніше Inhotim — це найбільший у світі парк-музей. Там можна не лише ходити по галереях, а й гуляти по фантастичному ботанічному саду.Площа парку-музею — 5 тисяч гектарів.

Це ще й чудова відпочинкова зона, де люди насолоджуються природою, а якщо дуже треба — працюють з ноутбуками десь у тіні дерев. Адже всюди доступний Wi-Fi.

У ботанічному саду Inhotim мистецтво переслідуватиме усюди. У парку є "Бім Дроп" Кріса Бердена. Конструкцію будував вантажний кран. Він кидав у бетон залізні палі. А блискучі кулі, що плавають у штучному ставку — це робота "Сад нарциса" японської художниці Яйоі Кусами.

Інші роботи митців виставлені у понад двох десятках павільйонів. Деякі з будівель самі по собі твори мистецтва. Так, павільйон "Сонік" (конструкція зі скла й металу) — був зведений, щоб транслювати звуки з-під землі. Під будівлею знаходиться 200-метрова свердловина. У ній розміщені мікрофони і всі шуми, які виникають на такій глибині, транслюють у "Сонік".

Усю колекцію особисто збирав власник музею Бернардо Пас. Він — один із найбагатших людей Бразилії. На гроші, які отримував від продажу корисних копалин, роками купував твори мистецтва. А десятиліття тому вирішив, що приватну колекцію треба відкрити для світу. На своє дітище чоловік не шкодує по кілька мільйонів доларів щороку.

Читайте також: Музей Метрополітен: що можна побачити у місці, яке називають культурним центром світу

У Паса неабиякі плани: хоче збудувати біля Inhotim кілька готелів для відвідувачів і лофтів для митців. Уже зараз належну роботу парку-музею забезпечує аж тисяча працівників. Складно уявити, скільки ж їх буде, якщо Бернардо Пас таки втілить плани в життя. До речі, вхід в Inhotim коштує залежно від дня тижня — 25 чи 40 доларів. А щосереди сучасне мистецтво просто неба доступне безкоштовно.