Напад стався у парку, через який учні молодших класів йшли в школу. Місцеві ЗМІ повідомляють загалом про 20 постраждалих, 13 з них – учениці початкової школи віком від 6 до 7 років. Діти чекали на шкільний автобус, коли старший чоловік напав на них.

Читайте також: Бунт в колонії Одеси влаштували за вказівкою "злодіїв в законі", – Аброськін

Нападник помер від поранень, завданих самому собі. Поліція припускає, що чоловік 40-50 років, заколов себе в шию, повідомляє телеканал CNN. Все ж за даними місцевого пожежного департаменту нападника затримали, а принаймні двоє поранених не подають ознак життя, один із них – дитина.

Таке формулювання пояснюється тим, що в Японії констатувати смерть мають право тільки лікарі, а співробітники швидкої допомоги, які зазвичай не мають медичної освіти, лише фіксують стан людини за зовнішніми ознаками.

Дані щодо загиблих у ЗМІ різні: CNN вказує, що померла одна дівчина, агентство AP повідомляє про трьох загиблих.

Один з чоловіків, який проходив повз, розповів, що почув дитячі крики. Він обернувся і побачив чоловіка з ножами в обох руках, який кричав: "Я вб'ю тебе". Декілька дітей лежали на землі.

Більшість постраждалих дітей ходили до школи, заснованої організацією католицьких черниць Soeurs de la Charite de Quebec.

Напад на дітей в Японії
На місці інциденту працюють медики та поліція

Напад на дітей в Японії
Надзвичайники оточили місце нападу