Те, що КСУ терміново почав розглядати подання нардепів про декларування та незаконне збагачення, може бути пов'язане зі запитом НАЗК до голови КСУ Олександра Тупицького щодо його землі в Криму. Про це говорив голова НАЗК Олександр Новіков в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" 30 жовтня, пише 24 канал.

Зверніть увагу Рішення КСУ знищує державність України, а стоїть за цим Росія, – РНБО

За словами Новікова:

  • 1 жовтня очільник Конституційного Суду Тупицький отримав запит: "Дайте пояснення, у вас є довіреність у Реєстрі декларацій на операції з земельними ділянками в Криму. Чи є у вас земельні ділянки?"
  • 7 жовтня Олександр Тупицький йде у відпустку, а його заступник Сергій Головатий проводить засідання, закривши його від представників президента та парламенту.

І через 19 днів після закритого засідання Конституційний Суд звільняє від відповідальності суддю-доповідача, голову Конституційного Суду,
– наголосив Новіков.

"Конвенція ООН проти корупції, яка є частиною національного законодавства України, і Конституція України не виділяють судову владу в окрему касту", – заявив глава НАЗК, коментуючи зауваження, що підпорядкована йому структура не має права контролювати декларації суддів.

Конституційний Суд
КСУ і скандал навколо нього: що слід знати / Інфографіка 24 каналу